- Locatie
Raadhuis Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5 Schaijk
- Voorzitter
- M.C. Bakermans
- Agenda documenten
Agendapunten
-
1
De voorzitter opent de vergadering om 19.30 uur. Er zijn 14 raadsleden aanwezig. De heer Van den Berg, de heer Van den Heuvel en de heer De Kleijn zijn afwezig.
-
2
Inwoners mogen inspreken over onderwerpen die de raad aangaan. De maximale spreektijd is 5 minuten.
De heer Roumen spreekt namens Park Luijtenbroek in over het onderwerp Park Luijtenbroek. De schriftelijke bijdrage van de heer Roumen is bijgevoegd.
De heer Willems spreekt in over de situatie op de Graspeel. De schriftelijke bijdrage van de heer Willems is bijgevoegd.
Mevrouw Meulenbroek was verhinderd om in te spreken. De schriftelijke bijdrage van mevrouw Meulenbroek over de situatie in de Graspeel is bijgevoegd.
Belangengroep Repelakker was verhinderd om in te spreken. De schriftelijke bijdrage van de belangengroep Repelakker over het onderwerp Repelakker III is bijgevoegd.
Bijlagen
-
3
De naam van mevrouw Hoek is getrokken. Stemming en beraadslaging begint bij de VVD.
-
4
De voorzitter memoreert een punt vanuit de voorbereidende vergadering van 16 september 2021 over bestemmingsplan Kamplaan 1 te Reek waarbij is aangegeven dat dit plan nog goedkeuring van de provincie behoeft en waarvan een meerderheid van de voorbereidende vergadering heeft geadviseerd om dit als hamerstuk door te laten gaan naar de raad. Het voorstel staat om die reden als hamerstuk op de agenda. De raad stemt in met agendering als hamerstuk. De agenda van 30 september 2021 is hiermee ongewijzigd vastgesteld.
Bijlagen
-
5
Door de agendacommissie zijn onderstaande raadsvoorstellen geagendeerd voor bespreking.
-
5.a
De gemeente Landerd probeert vanuit de voornaamste pijlers, de Structuurvisie 2014 en de Woonvisie 2019, potentiële locaties tot ontwikkeling te brengen. Een van deze locaties is het gebied Repelakker III. Novaform Vastgoedontwikkeling, Buro Waalbrug en de gemeente Landerd hebben in 2020 gezamenlijk een gebiedsvisie opgesteld. Ter actualisatie van de gebiedsvisie is de notitie gebiedsontwikkeling Repelakker III op 19 juli 2021 opgesteld. De notitie geeft in combinatie met de gebiedsvisie op hoofdlijnen een indruk van het ruimtelijke kader waar binnen het gebied te ontwikkelen.
Aan de raad wordt voorgesteld om:
- De Notitie gebiedsontwikkeling Repelakker III van 19 juli 2021 in combinatie met en als actualisatie van de Gebiedsvisie Repelakker – Zeeland van 24 maart 2020 vast te stellen.
- De Samenwerkingsovereenkomst van 22 juli 2021 vast te stellen.
- Een voorbereidingskrediet van € 260.000,- vast te stellen voor verdere planvorming tot ondertekening van een anterieure overeenkomst en start ontwerpbestemmingsplanprocedure.
- Kennis te nemen van het Participatieplan Repelakker III.
- Kennis te nemen van het woningbouwbehoefteonderzoek.
Het college van burgemeesters en wethouders van Uden heeft op 24 augustus 2021 ingestemd met de stukken.
Wethouder Brands zegt toe dat:
- zodra de planning over project Repelakker III bekend is deze planning aan de raad wordt gestuurd;
- hij contact zal opnemen met het bureau naar aanleiding van het woord 'nihil' dat in het document over participatie staat en gaat hier nog een keer concreet mee naar de gebiedsateliers;
- hij zal nagaan of de uitkomst van de juridische toets in een mail aan de raad kan worden gestuurd;
Door de fractie van Duurzaam Maashorst wordt, ondersteund door de fracties van Maashorst Vooruit, VVD, RPP en Progressief Landerd, een amendement ingediend. Er wordt met veertien stemmen voor (unaniem) ingestemd met het amendement. Aan het besluit wordt beslispunt 6 toegevoegd: '21-09-28 Leeswijzer Repelakker lll als opgenomen in bijlage I bij dit besluit vast te stellen'.
De raad stemt unaniem in met het aldus gewijzigde besluit.
Besluit
De raad besluit om:- De Notitie gebiedsontwikkeling Repelakker III van 19 juli 2021 in combinatie met en als actualisatie van de Gebiedsvisie Repelakker – Zeeland van 24 maart 2020 vast te stellen.
- De Samenwerkingsovereenkomst van 22 juli 2021 vast te stellen.
- Een voorbereidingskrediet van € 260.000,- vast te stellen voor verdere planvorming tot ondertekening van een anterieure overeenkomst en start ontwerpbestemmingsplanprocedure.
- Kennis te nemen van het Participatieplan Repelakker III.
- Kennis te nemen van het woningbouwbehoefteonderzoek.
- 21-09-28 Leeswijzer Repelakker lll als opgenomen in bijlage I bij dit besluit vast te stellen.
Bijlagen
-
5.b
In het Klimaatakkoord van Parijs uit 2015 zijn internationale afspraken gemaakt over het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. In het Nederlandse Klimaatakkoord van 2019 zijn de internationale afspraken vertaald naar Nederlandse afspraken.
Het opstellen van een Regionale Energie Strategie (RES) is een verplichting uit de nationale afspraken uit het Klimaatakkoord.
In juni van dit jaar heeft gemeenteraad van Landerd de Regionale Energie Strategie (RES) 1.0 vastgesteld.
Bij de vaststelling van de RES 1.0 is aangegeven dat de gemeenten lokaal de uitwerking voor Landerd en Uden (lees: Maashorst i.o.) ter hand zouden gaan nemen. In dit bod is voor Landerd en Uden beschreven wat op basis van het huidige energieverbruik de opgave is om de doelstelling voor 2030 te realiseren. De opgave betreft het realiseren van duurzame warmte en stroom. De opgave voor stroom heeft u in het Beleidsstuk Grootschalige Energie Opwek ook in juni jongstleden al vastgesteld. De opgave en aanpak voor warmte is dus verder uitgewerkt in deze Transitie visie warmte (TVW).
Aan de raad wordt voorgesteld om:
In te stemmen met de Transitievisie Warmte Gemeente Maashorst i.o.
Wethouder Brands licht toe dat zijn collega in Uden een toezegging heeft gedaan om de evaluatie van vijf jaar naar twee jaar kan worden teruggebracht. Daarbij wordt aangesloten bij bij de evaluatie van de RES. De wethouder geeft aan dat de evaluatie en mogelijk actualisatie van de visie hiermee over twee jaar aan de orde zou komen. De wethouder stelt voor dat de raad hiertoe een mondeling amendement indient.
Wethouder Brands zegt toe dat hij naar aanleiding van het document over energiearmoede zal navragen hoeveel procent van de inwoners van Landerd met energiearmoede hebben te maken.
De vergadering wordt van 21.45 tot 21.53 uur geschorst.
Besluit
Door de fractie van de VVD wordt een motie ingediend. Naar aanleiding van de beraadslagingen wordt een aangepaste motie door de VVD-fractie ingediend. De laatste bullet van het dictum van de motie wordt als volgt gewijzigd: 'Geen transitie in buurten te starten voordat duidelijkheid is geboden hoe de 1e kansrijke startwijk deze transitie op goede en betaalbare wijze kan doorlopen.'. De gewijzigde motie wordt met veertien stemmen voor unaniem aangenomen.
Motie
Roept het college op tot:
• Hetgeen in kanttekening 1.2 is vermeld, genuanceerd en bij voorbaat niet actief uit te dragen in communicatie die plaatsvindt over de Transitievisie Warmte.
• In de communicatie en participatie rekening te houden met het volgende:
• De uitvoering van de Transitie Visie Warmte voor de Gemeente Maashorst i.o., zal veel vragen van onze inwoners en tevens de verandering bereidheid moeten vergroten.
• Onjuiste, te late, onvolledige en verwarrende informatie kan leiden tot weerstand. Communicatie en participatie met de inwoners over zekerheden zal leidend moeten zijn om het voor alle partijen inzichtelijk te maken wanneer, hoe en op welke wijze deze weerstand voorkomen gaat worden.
• Alvorens te starten, inzichtelijk te maken welke investeringskosten van individuele huiseigenaren gevraagd worden en welke kosten voor rekening van huurders komen om aan te sluiten op de collectieve oplossingen en aan te geven hoe het college verwacht dat huiseigenaren dit kunnen en gaan bekostigen en dit terug te koppelen aan de raad.
• De raad tevens te voorzien van informatie hoe het college om wenst te gaan met huiseigenaren die de investeringskosten niet kunnen en/of willen dragen en welke gesprekken gevoerd zullen worden met Woonpartners over hoe omgegaan wordt met de kosten in relatie tot hun huurders.
• Geen transitie in buurten te starten voordat duidelijkheid is geboden hoe de 1e kansrijke startwijk deze transitie op goede en betaalbare wijze kan doorlopen.
En gaat over tot de orde van de dag.
Door de raad wordt een mondeling amendement ingediend om van de evaluatie na 5 jaar, evaluatie na 2 jaar te maken.
Dit amendement wordt unaniem aangenomen.
Het geamendeerde voorstel wordt unaniem door de raad aangenomen.
Het besluit luidt: 'In te stemmen met de Transitievisie Warmte gemeente Maashorst i.o. die na twee jaar geëvalueerd wordt.'Bijlagen
-
6HAMERSTUKKEN
-
6.a
Toen vorig jaar maart de gevolgen van Corona voor ondernemers duidelijk werden is de regeling Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) met grote spoed in gang gezet door gemeenten, in opdracht van het Rijk. Ook in Landerd is dat gebeurd. Zorgvuldigheid maar ook snelheid bij de uitvoering van de regeling was van groot belang. Alle medewerkers hebben een grote inspanning geleverd om te zorgen dat de aanvragers tijdig en met zo min mogelijk bureaucratische belemmeringen de gelden kregen uitgekeerd als ze daarvoor in aanmerking kwamen. Tozo 1 heeft betrekking op de periode van 1 maart tot 1 juni 2020, en is daarna opgevolgd door Tozo 2, 3 en 4.
De gemeente moet achteraf controleren en verantwoorden of de besteding van de middelen voor Tozo rechtmatig is gebeurd. De minister van SZW erkent daarbij dat wegens de gevraagde spoed bij het opstarten van Tozo 1 (en de nadruk op het beperken van de administratieve last voor de ondernemers) de kans op fouten en onzekerheden ten aanzien van de rechtmatigheid bij Tozo 1 groot is. De minister heeft daarom in januari een beleidsregel vastgesteld om het mogelijk te maken de hardheidsclausule toe te passen bij bepaalde geconstateerde onrechtmatigheden bij Tozo 1. Dat betekent dat uitkeringen en bedrijfskredieten Tozo 1 die achteraf, door een bepaalde categorie fouten en onzekerheden, niet-rechtmatig zijn verstrekt, toch worden vergoed door het Rijk. De hardheidsclausule geldt alleen voor bestedingen ten aanzien van Tozo 1, niet ten aanzien van Tozo 2,3, en 4 omdat in die periodes de spoedeisendheid van de Tozo niet meer speelde.
Als een gemeente gebruik wil maken van deze hardheidsclausule, moet zij wel een bestuursverklaring tekenen. In die verklaring geven het college en de raad aan dat de uitvoering en verlening van de aanvragen Tozo 1 zorgvuldig is gedaan, ondanks eventuele bepaalde kosten die als fout of onzeker zijn aangemerkt bij de controle van de rechtmatigheid. In de bestuursverklaring staan ook de overwegingen tot het geven van die verklaring.
Aan de raad wordt voorgesteld om:
- In te stemmen met de inhoud van bijgevoegde bestuursverklaring met het oog op toepassing van de hardheidsclausule ten aanzien van de uitvoering van Tozo 1.
- Deze bestuursverklaring te ondertekenen.
Besluit
De raad stemt unaniem in met met de inhoud van bijgevoegde bestuursverklaring met het oog op toepassing van de hardheidsclausule ten aanzien van de uitvoering van Tozo 1 en met het voorstel om deze bestuursverklaring te ondertekenen.Bijlagen
-
6.b
In augustus 2020 heeft aanvrager een verzoek om vooroverleg ingediend voor het uitbreiden van Praktijk Jij & Ik op het adres Noordhoek 38 in Reek.
Het huidige bouwvlak is een rechthoekig vlak om het hoofdgebouw heen. Bij de eerdere bestemmingsplanwijziging in 2010-2011 is voorzien in een uitbreiding aan de voorzijde waarbij het gebouw een u-vorm zou krijgen. Het nu voorgelegde plan is om aan de rechterzijde van het gebouw een uitbreiding te realiseren. Het oppervlak van het bouwvlak blijft gelijk echter de vorm wordt aangepast om meer mogelijkheden te creëren voor de uitbreiding.
Er is een zienswijze ingediend.
Aan de raad wordt voorgesteld om:
1. de zienswijze gegrond te verklaren en te beoordelen overeenkomstig de ‘Nota van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan ‘Noordhoek 38 Reek’
2. Het bestemmingsplan ‘Noordhoek 38 Reek’, met identificatienummer NL.IMRO.1685.BPbgb2021noordhoek-VG01, ongewijzigd vast te stellen.
3. Geen exploitatieplan vast te stellen.
Besluit
De raad stemt unaniem in met het voorstel om de zienswijze gegrond te verklaren en te beoordelen overeenkomstig de ‘Nota van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan ‘Noordhoek 38 Reek’. De raad stemt unaniem in met het voorstel om het bestemmingsplan ‘Noordhoek 38 Reek’, met identificatienummer NL.IMRO.1685.BPbgb2021noordhoek-VG01, ongewijzigd vast te stellen. De raad stemt unaniem in met het voorstel om geen exploitatieplan vast te stellen.Bijlagen
-
6.c
In 2017 is een tijdelijke vergunning verleend voor het starten van een maatschappelijke voorziening op het leegstaande agrarische bedrijf aan de Langenboomseweg 117 te Zeeland. Ter plaatse is sprake van begeleid wonen met 24 uurs zorg (maximaal 9 personen met een verstandelijke beperking) en een dagbesteding met daaraan gekoppeld een kleinschalige detailhandel van op de locatie gemaakte artikelen.
Door betrokkenen is een ontwerp bestemmingsplan ingediend. Dit om de bestaande situatie vast te leggen in een volledig planologisch/juridisch kader. In dit bestemmingsplan wordt het huidige, tijdelijk vergunde, gebruik positief bestemd.
Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.
Aan de raad wordt voorgesteld om:
Het bestemmingsplan “Langenboomseweg 117, Zeeland” met IMRO codering NL.IMRO.1685.BPbgb2020lboomw117-VG01 ongewijzigd vast te stellen.
Besluit
De raad stemt unaniem in met het voorstel om het bestemmingsplan “Langenboomseweg 117, Zeeland” met IMRO codering NL.IMRO.1685.BPbgb2020lboomw117-VG01 ongewijzigd vast te stellen.Bijlagen
-
6.d
Initiatiefnemer verzoekt de gemeente om medewerking te verlenen aan een bestemmingsplan t.b.v. het permanent toestaan van het huisvesten van maximaal 36 tijdelijke arbeidsmigranten. De locatie is gelegen aan de Brand 77 en heeft binnen het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ de bestemming ‘maatschappelijk’ met een specifieke functieaanduiding ‘penitentiaire inrichting’. Binnen deze bestemming is de permanente huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten niet toegestaan.
Provincie Noord- Brabant en Waterschap Aa en Maas hebben ingestemd met het plan. Gedurende bovengenoemd termijn zijn er geen zienswijzen naar voren gebracht.
Aan de raad wordt voorgesteld om:
- Het bestemmingsplan ‘‘Brand 77” in Zeeland (NL.IMRO.1685.BPbgb2021Brand0077-VG01) vast te stellen.
- Geen exploitatieplan vast te stellen.
Besluit
De raad stelt het bestemmingsplan ‘‘Brand 77” in Zeeland (NL.IMRO.1685.BPbgb2021Brand0077-VG01) unaniem vast. De raad stemt unaniem in met het voorstel om geen exploitatieplan vast te stellen.Bijlagen
-
6.e
Op 1 juni 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan en besloten dit ontwerp vanaf 14 juni 2021 gedurende zes weken ter inzage te leggen.
Provincie Noord- Brabant en Waterschap Aa en Maas hebben ingestemd met het plan. Gedurende bovengenoemde termijn zijn er geen zienswijzen naar voren gebracht.
Aan de raad wordt voorgesteld om:
- Het bestemmingsplan ‘‘Ruimte-voor-ruimte woning De Louwstraat’ in Schaijk (NL.IMRO.1685.BPsch2021DeLouwOng-VG01) vast te stellen.
- Geen exploitatieplan vast te stellen.
Besluit
De raad stelt het bestemmingsplan ‘‘Ruimte-voor-ruimte woning De Louwstraat’ in Schaijk (NL.IMRO.1685.BPsch2021DeLouwOng-VG01) unaniem vast. De raad stemt unaniem in met het voorstel om geen exploitatieplan vast te stelen.Bijlagen
-
6.f
Door Jonkergouw beheer is een verzoek ingediend om op de locatie Pastoor van Winkelstraat 41 te Schaijk een nieuwe woningbouwontwikkeling te realiseren. Het plan behelst het slopen van de bestaande opstallen en het realiseren van 9 nieuwe levensloopbestendige woningen.
Deze ontwikkeling past niet in het vigerende bestemmingsplan. Zodoende is door ontwikkelaar een ontwerp bestemmingsplan opgesteld ten behoeve van dit project. Er zijn zienswijzen ingediend.
Aan de raad wordt voorgesteld om:
- De ingediende zienswijzen ontvankelijk te verklaren;
- De ingediende zienswijzen ongegrond te verklaren;
- In te stemmen met de ambtelijke aanpassingen zoals genoemd in onderdeel 3.2 van de zienswijzen nota;
- Het bestemmingsplan “Pastoor van Winkelstraat 41 Schaijk” met IMRO codering “NL.IMRO.1685.BPsch2020Pwinkel41-VG01” gewijzigd vast te stellen.
- Geen exploitatieplan vast te stellen.
Besluit
De raad stemt unaniem in met het voorstel om:
de ingediende zienswijzen ontvankelijk te verklaren;
de ingediende zienswijzen ongegrond te verklaren;
in te stemmen met de ambtelijke aanpassingen zoals genoemd in onderdeel 3.2 van de zienswijzen nota;
het bestemmingsplan “Pastoor van Winkelstraat 41 Schaijk” met IMRO codering “NL.IMRO.1685.BPsch2020Pwinkel41-VG01” gewijzigd vast te stellen en geen exploitatieplan vast te stellen.Bijlagen
-
6.g
De Mineursberg is een groepsaccommodatie voor maximaal 70 personen in het bosgebied Kamplaan 1 in Reek. De groepsaccommodatie bestaat uit 3 bungalows en 2 boomhutten met daarbij 30 parkeerplaatsen, een terras, tafeltennistafel, kunstgras, voetbalveld, beachvolleybalveld, schommels en een glijbaan, kampvuurkuil en 2,5 hectare eigen bos.
De initiatiefnemer wil graag een nieuwe groepsaccommodatie realiseren. De initiatiefnemer heeft het idee om een ouderwets Frans dorp te realiseren voor 30 personen. De locatie voor het Franse dorp ligt in het bestemmingsplan Buitengebied en heeft nu de bestemming ‘Bos’ en 'Waarde - Archeologie 4’. Om de nieuwe groepsaccommodatie te kunnen realiseren moet een nieuw bestemmingsplan opgesteld worden, zodat de locatie voor de nieuwe ontwikkeling de bestemming 'Recreatie - Verblijfsrecreatie’ krijgt.
Ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan heeft alleen de Provincie Noord-Brabant een zienswijze ingediend.
Aan de raad wordt voorgesteld om:
1. De zienswijze gedeeltelijk gegrond te verklaren en te beoordelen overeenkomstig de ‘Nota van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan ‘Groepsaccommodaties Reek’’
2. Het bestemmingsplan ‘Groepsaccommodaties Reek’, met identificatienummer NL.IMRO.1685.BPree2020Mineursbg-VG01, vast te stellen.
3. Geen exploitatieplan vast te stellen.
4. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant te verzoeken om toestemming te verlenen om het bestemmingsplan eerder te mogen publiceren.
Besluit
De raad stemt unaniem in met het voorstel om:
de zienswijze gedeeltelijk gegrond te verklaren en te beoordelen overeenkomstig de ‘Nota van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan ‘Groepsaccommodaties Reek’’;
het bestemmingsplan ‘Groepsaccommodaties Reek’, met identificatienummer NL.IMRO.1685.BPree2020Mineursbg-VG01, vast te stellen;
geen exploitatieplan vast te stellen en Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant te verzoeken om toestemming te verlenen om het bestemmingsplan eerder te mogen publiceren.Bijlagen
-
7ALGEMENE STUKKEN
-
7.a
De raad wordt gevraagd de besluitenlijst van de vorige vergadering vast te stellen.
Besluit
De besluitenlijst van de vergadering van 24 juni 2021 wordt ongewijzigd vastgesteld.Bijlagen
-
7.b
De raad wordt gevraagd in te stemmen met de voorgestelde wijze van afdoening van de ingekomen stukken.
Besluit
De raad stemt in met de afdoening van de ingekomen stukken.Bijlagen
-
7.c
In het protocol besluitvormingsprocessen (gewijzigd vastgesteld op 10 december 2020) is de afstemming van besluiten tussen Uden en Landerd geregeld. Stukken die in het kader van het financieel toezicht vallen onder de zg. zware afstemmingsprocedure worden door de raad van Uden aan de raad van Landerd voorgelegd.
Op grond van de wet Arhi moet de raad van de andere gemeente eerst instemmen voordat de eigen raad besluit. Het college is gemandateerd het afstemmingsoverleg te voeren en legt de uitkomsten hiervan ter kennisname aan de gemeenteraad voor. De voorstellen staan op de lijst met ingekomen stukken onder categorie Z.
In het protocol is opgenomen dat u in de gelegenheid bent om hierover vragen te stellen. Het resultaat van de onderlinge afstemming wordt betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad van Uden over het voorstel.
* Repelakker III : deze stukken staan op de agenda van de raad van Landerd van 30 september. Het college van Uden heeft op 24 augustus hiermee heeft ingestemd.
* Voorkeursalternatief N605 : het college van Landerd heeft daar op 7 september mee ingestemd.
* Via een “Verklaring van geen bedenkingen” is gevraagd in te stemmen met een budget voor coronakosten 2021. Het college van Uden heeft daar op 24 augustus mee ingestemd.
Besluit
De raad neemt kennis van de ingekomen stukken m.b.t. afstemming besluitvormingsproces Landerd-Uden.Bijlagen
-
8RAADSINFORMATIE
-
8.a
Via raadsinformatiebrieven of mondelinge toelichting informeert het college de gemeenteraad over de voortgang van bepaalde actuele dossiers. Deze informatie is ter kennisname.
Wethouder Van Rinsum informeert de raad over de stand van zaken omtrent het project Sport en Spel Reek. Het programma van eisen is vastgesteld. Het bestemmingsplan is in procedure gebracht. Naar verwachting wordt er binnen budget gebleven. Alleen als er een budgetoverschrijding is komt het college tijdig terug naar de raad.
Bijlagen
-
8.b
De portefeuillehouder informeert de raad over belangrijke ontwikkelingen bij gemeenschappelijke regelingen en andere samenwerkingsverbanden.
Er worden geen mededelingen gedaan door portefeuillehouders uit de samenwerkingsverbanden,
-
8.c
De voorzitter van raadswerkgroepen informeert de raad over de voortgang.
De raadsvoorzitter memoreert dat er op 29 september 2021 een bijeenkomst van de raadswerkgroep Raad & Organisatie heeft plaatsgevonden over de raadseigen producten. De heer Reitsma en mevrouw Hoek ondersteunen de conclusie van de raadsvoorzitter dat de werkzaamheden van de werkgroep goed verlopen.
-
9
Raadsleden kunnen actuele politieke vragen tijdens de rondvraag stellen aan de portefeuillehouder of aan overige raadsleden. Hierover is geen debat. Vragen worden uiterlijk 48 uur voor aanvang van de vergadering schriftelijk ingediend.
Er zijn geen onderwerpen voor de rondvraag.
-
10
De fractie van CDA dient een motie vreemd aan de orde van de dag in over peiling keuze gemeentenaam Maashorst. Deze motie is ook toegevoegd aan de voorlopige agenda van de raadsvergadering van 30 september 2021 van de gemeenteraad van Uden.
Besluit
De heer Reitsma van de CDA-fractie vraagt een hoofdelijke stemming aan. Voor de motie stemmen de heer De Jong, de heer Jonkergouw, de heer Reitsma en de heer Van Tiel. Tegen de motie stemmen de heer Böhmer, de heer Van den Broek, mevrouw Henst, Mevrouw Hoek, de heer Müller, de heer De Louw, de heer Pijnappels, mevrouw Sleegers, de heer Steemers en de heer Zwaans. De motie wordt met vier stemmen voor en tien stemmen tegen verworpen.Bijlagen
-
11
De voorzitter sluit de vergadering om 22.33 uur.