Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Agendapunten

  1. 1
    Opening en mededelingen
  2. 2

    Inwoners mogen inspreken over onderwerpen die de raad aangaan. De maximale spreektijd voor insprekers is 4 minuten.
    De volgende insprekers zijn aangemeld:

    • de heer J. de Groot namens familie van Dongen (agendapunt 4d)
    • de heer R. Jansen namens F. Albers (agendapunt 4c)
    • de heer E. Visschers (agendapunt 4f)
    • mevrouw R. van Dorst (agendapunt 4f)
    • mevrouw M. van Geel (agendapunt 4f)
    • mevrouw C. van Stroe (agendapunt 4f)
    • de heer J. van Dongen (agendapunt 4e)
  3. 4

    Onderstaande voorstellen worden geagendeerd voor de raadsvergadering van 28 januari 2021. Deze voorstellen kunnen worden besproken in deze voorbereidende vergadering.

  4. 4.a

    In aansluiting op bedrijventerrein Voederheil II fase 1 in Zeeland zijn wij voorbereidingen aan het treffen voor de ontwikkeling van Voederheil II fase 2.
    Om de doorontwikkeling van het bedrijventerrein planologisch-juridisch mogelijk te maken, wordt een bestemmingsplan opgesteld. Hiervoor heeft uw raad begin 2020 voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld. Vooruitlopend op dit bestemmingsplan is onlangs via een uitgebreide procedure een omgevingsvergunning verleend voor Van Tienen drankautomaten.
    De minimale afstand bedraagt 50 meter tot een geurgevoelig object buiten de
    bebouwde kom en 100 meter tot een geurgevoelig object binnen de bebouwde kom. Het bedrijventerrein Voederheil valt binnen de bebouwde kom. Er geldt derhalve een vaste afstand van 100 meter tot geurgevoelige objecten op Voederheil.


    Om meer planologische ruimte te bieden voor de verdere ontwikkeling van Voederheil II wordt uw raad voorgesteld via de geurverordening de vaste afstanden bij bedrijven zonder geuremissiefactor te halveren van 100 naar 50 meter in relatie tot geurgevoelige objecten op Voederheil II.

  5. 4.b

    Op 28 mei 2020 heeft u een motie aangenomen waarin het college is opgedragen om:

    1. te onderzoeken, in samenspraak met de sector, welke mogelijkheden er zijn om kaders mee te geven in ons beleid buitengebied waarin (nog meer) sturing kan worden gegeven aan een duurzaam buitengebied, met aandacht voor de terughoudendheid van het vestigen van intensieve veehouderij,
    2. hiermee uiterlijk eind 2020 terug te komen bij de raad voor het bespreken van de uitkomsten van dit onderzoek.

    In de raadinformatiebrief van 7 december 2020 bent u geïnformeerd over de manier zoals het college aan de slag is gegaan met uw motie. Zoals daarin is aangegeven zijn wij in navolging op de besloten raadsbijeenkomst van 29 oktober 2020 in gesprek gegaan met Hekkelman Advocaten en Adviesbureau PouderoyenTonnaer om een handreiking te krijgen om een ‘pas op de plaats te maken’ voor wat betreft uitbreidingen van met name intensieve veehouderijen nabij de woonkernen binnen ons grondgebied.
    De raad wordt nu gevraagd dit 'pas op de plaats'- beleid vast te stellen.

  6. 4.c

    Op 8 juli 2020 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het besluit van uw raad van 4 april 2019 om het bestemmingsplan ‘Pastoor van Winkelstraat 59a’ niet vast te stellen vernietigd.


    U dient thans opnieuw op het verzoek om herziening van het bestemmingsplan te beslissen. Samen met Hekkelman Advocaten en Adviesbureau PouderoyenTonnaer is de onderbouwing bij dit raadsvoorstel opgesteld. Deze onderbouwing maakt deel uit van dit raadsvoorstel.
    De raad wordt voorgesteld het bestemmingsplan niet vast te stellen.

  7. 4.d

    Op 1 februari 2018 hebben wij een verzoek om vooroverleg ontvangen voor het oprichten van een hondenfokkerij bij de varkenshouderij aan de Heihorst 4 te Zeeland. De vestiging van een hondenfokkerij is op grond van het bestemmingsplan niet toegestaan op het betreffende perceel. Om die reden betreft het een verzoek op de activiteit “handelen in strijd met de regels van de ruimtelijke ordening”.
    De raad wordt gevraagd hiervoor een verklaring van geen bedenkingen af te geven zodat medewerking kan worden verleend aan de vestiging van een hondenfokkerij aan de Heihorst 4 te Zeeland

  8. 4.e

    Ten behoeve van de realisatie van het dorpshuis/sporthal, 70 wooneenheden en de omliggende openbare ruimte is een bestemmingsplan, stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het bestemmingsplan geeft verder uitvoering aan de afspraken die zijn vastgelegd met belangrijke stakeholders in het gebied.


    Bij de vaststelling van de gebiedsvisie op 26 september 2019 is de raad via een raadsvoorstel geïnformeerd over het feit dat de GREX sluit met een nadeel. Toen is besloten de exacte uitgaven en inkomsten beschikbaar te stellen bij het vaststellen van de GREX, tegelijk met het vaststellen van het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan en de GREX worden hierbij samen ter vaststelling aan uw raad voorgelegd.


    Bijlage 3c Bijlage 7 Natuurinclusief bouwen is op 8 januari toegevoegd.

    Bijlagen

  9. 4.f

    Door Versteegden projectontwikkeling is het plan opgevat om op deze locatie woningbouw te realiseren. Te weten 5 aaneengebouwde woningen en 17 levensloopbestendige patiowoningen.
    Ten behoeve daarvan is een bestemmingsplan opgesteld. Dit bestemmingsplan is getoetst en heeft ter inzage gelegen. In reactie hierop zijn 5 zienswijzen ingediend.
    De raad wordt voorgesteld het bestemmingsplan vast te stellen.

  10. 5

    Er zijn geen opiniërende stukken geagendeerd.

  11. 6

    Elke fractie die een informatienota, ingekomen stuk, beantwoording van schriftelijke vragen of ander onderwerp voor de voorbereidende vergadering wil agenderen, meldt dat bij de agendacommissie. De griffie stuurt uiterlijk de vrijdag voor de agendacommissie een definitief overzicht van alle toegestuurde informatienota’s en ingekomen stukken naar de raad. Het aanmelden van een agendapunt met de bijbehorende motivatie kan tot 12.00 uur op de dag van de agendacommissie bij de griffie.


    Er zijn geen onderwerpen geagendeerd.

  12. 7

    Beeldvorming. De portefeuillehouder krijgt gelegenheid tot mondelinge toelichting op relevante onderwerpen.
    Er is geen debat. Indien gewenst kunnen raadsleden een onderwerp via de agendacommissie aanmelden voor verdere agendering.

  13. 8
    Sluiting